Последние новости Черкасс

У всесвітній день онкохворої дитини збирали гроші на лікування, дарували подарунки та приємні емоції — ПРОЧЕРК.інфо

Сьогодні на обліку в дитячого обласного онколога знаходиться 295 дітей. Щорічно близько 30-40 дітей діагностують онкозахворювання. При цьому державні фінансування на лікування таких дітей – катастрофічно не достатньо. Тому основна надія – на меценатів та волонтерів. Фото Валентини Жуковської із соціальної мережі «Фейсбук»
Про необхідність адресної допомоги таким дітям говорила голова наглядової ради Благодійного фонду «Дитячий світ» Валентина Жуковська під час традиційних відвідин Дитячого відділення онкології та гематології черкаського обласного онкодиспансеру.«Доля змалку цим дітям дала багато страждань. Але маленькі мужні люди кожен день борються за життя. Поруч із ними – звісно їхні батьки, лікарі, волонтери. Це ті люди, які добре знають, що 70% всіх онкологічних захворювань у дітей є виліковними, якщо діагностуються та лікуються на ранній стадії. І ми маємо робити усе, щоби підтримувати у них надію», – пише на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» Валентина Борисівна. – «Саме тому наш Благодійний фонд вже не перший рік підтримує Дитяче відділення онкології та гематології. Така співпраця включає і адресну допомогу дітям, і купівлю нового обладнання і необхідних речей».
Валентина Жуковська разом із Віктором Паромоновим також звернулися до місцевих чиновників із пропозицію допомогти конкретним дітям, які проходять лікування у відділенні онкології та гематології:
«За всі ці роки я щось не чула, що з такими ініціативами виступали наші місцеві депутати. Тому ми, разом із Віктором Парамоновим, закликали наших місцевих депутатів-сумісників пожертвувати свою матеріальну підтримку та премію на дітей в черкаському дитячому онкоцентрі. Не на якісь там абстрактні цілі, а конкретній дитині, на конкретний рахунок. Найближчим часом ми вивісимо всі ці рахунки. Давайте згадувати, що таке милосердя». Також у день онкохворої дитини за допомоги Всеукраїнського благодійного фонду «Дитячий світ», за ініціативи волонтерів із низки громадських організацій розпочався традиційний вже для Черкас марафон «Я люблю життя» із зборку коштів для лікування дітей. У ТРЦ «Дніпроплаза» виступили десятки черкаських творчих колективів, більша частина яких займається в Будинку Культури ім. І. Кулика. Усі зібрані кошти будуть передані адресно дітям, які проходять лікування в дитячому онкоцентрі.

Джерело: http://procherk.info/

По материалам http://cknews.info/

Новости Черкасс

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)





Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]