Последние новости Черкасс

Керівництво району, сільські та селищні голови Маньківщини обговорили актуальні питання розвитку місцевих громад

Нещодавно у селі Багва Маньківського району відбувся черговий семінар-навчання сільських та селищних голів, організований головою районної ради Анатолієм Риженком у форматі заходів «День села».

Перебуваючи в селі, разом із запрошеними защитником голови райдержадміністрації Аллою Павленко, начальником відділу освіти райдержадміністрації Юрієм Безверхим та представниками засобів масової інформації, Анатолій Риженко розпочав візит із огляду сільського ФАПу, яким завідує Катерина Заболотня. У розмові з головою районної ради завідуюча докладно розповіла про проблеми та здобутки залогу, а саме – завдяки участі у проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду – ІІ» здесь було зроблено капітальний ремонт приміщення ФАПу, замінено покрівлю даху, встановлені сучасні енергозберігаючі вікна й новий опалювальний котел. Всього на облаштування медичного залогу було освоєно 159 тис. грн., із их Багвянська сільська рада виділила 57,6 тис. грн., із районного бюджету надійшло 7,2 тис. грн. і з обласного – 7,2 тис. грн.
Потім запрошені та місцеві керівники відвідали дошкільну дитячу установу «Барвінок». Користуючись нагодою, завідуюча дитсадка Марина Бодаш подякувала сільському голові Багви Раїсі Стародубцевій за турботу про дітлахів, зокрема: облаштування теплого туалету в приміщенні дитячого садка, проведення води до харчового блоку та виконання косметичного ремонту приміщень установи. Вана також відмітила, що на цей рік заплановано облаштування кімнати під спортивний зал, встановлення ігрового майданчика та обгородження території залогу міцним парканом. Вихованці залогу порадували гостей своїми виступами: декламуванням віршів, виконанням пісень та танцями.
Також представники влади завітали до Багвянської ЗОШ І-ІІ ступенів, де їх радо зустріли вихованці та директор школи Володимир Бондаренко. У ході зустрічі Володимир Олексійович ознайомив гостей з роботою школи і розповів, що завдячуючи підтримці народного депутата України Валентина Ничипоренка у приміщенні школи зроблений косметичний ремонт класів, облаштовано теплий туалет, замінено покрівлю даху, встановлені сучасні енергозберігаючі вікна і двері.

За «круглим столом», а саме в такому форматі відбувається зазвичай семінар-навчання, сільський голова Багви Раїса Стародубцева розповіла колегам про історію села, підприємства та заклади, які функціонують на території громади, поділилася досвідом вирішення заморочек соціально-економічного розвитку.

Одним з основних питань семінару було питання взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань удосконалення системи соціальної роботи з сім’ями, які мають дітей і опинилися в складних життєвих обставинах.

З перспективами розвитку освітніх округів у районі присутніх ознайомив начальник відділу освіти райдержадміністрації Юрій Безверхий. Він, зокрема, висвітлив найближчі перспективи діяльності загальноосвітніх шкіл району, окреслив основні напрямки їх реорганізації тощо. Також були порушені питання підвезення до місця роботи педагогів, які проживають в інших населених пт; боротьби з мишоподібними гризунами.

Про другий етап районних зональних змагань «Найспортивніше село – 2014» поінформував завідувач сектору у справах молоді та спорту райдержадміністрації Олег Філіпчак; про стан забезпечення населення району скрапленим газом учасників семінару доповів начальник Маньківської газової дільниці ВАТ «Уманьгаз» Микола Монько; з виконанням місцевих бюджетів за 2013 рік та за січень поточного року ознайомила головний спеціаліст районної ради Валентина Кравчук; про порядок оформлення декларацій за минулий рік роз’яснила радник(консультант)голови районної ради Тетяна Баркаєва.

У ході засідання було обговорено ряд інших питань, що цікавили присутніх.

Підсумки роботи підбив голова райради, який, зокрема, зауважив про подальшу потребу у проведенні подібних зустрічей як з боку місцевих громад, так і влади району. Також Анатолій Володимирович націлив сільських, селищних голів на вирішенні питань функціонування соціальної інфраструктури сіл, постійної турботи про одиноких престарілих громадян.

По материалам http://cknews.info/

Новости Черкасс

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)





Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]