Последние новости Черкасс

Щодо змін у порядку обліку платників податків і зборів

Наказом Міністерства фінансів від 22.04.2014 р. № 462 затверджені зміни в Порядок обліку платників податків і зборів. Цей порядок набув чинності 6 червня 2014 року.
Зокрема, оновлені наступні форми реєстраційних документів :
— довідка про узяття на облік платника податків (форма № 4-ОПП);
— довідка про зняття з обліку платника податків (форма № 12-ОПП);
— заява про видачу довідки про відсутність заборгованості по податках, зборах і платежах;
— заява для юридичних осіб і їх відособлених підрозділів (форма № 1-ОПП);
— заява про реєстрацію постійного представництва нерезидента в Україні як платника податку на прибуток (форма № 1-РПП);
— реєстраційна заява для самозайнятих осіб (форма № 5-ОПП);
— заява про ліквідацію або реорганізацію платника податку (форма № 8-ОПП);
— довідка про відсутність заборгованості по податках і зборах (форма № 20-ОПП).
Крім того, виключено обов’язок подання до контролюючого органу змін, які внесено суб’єктом господарювання до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців (далі – єдиний державний реєстр), та змін, про які платник повідомив контролюючий орган за основним місцем обліку. Отже платник податків зобов’язаний повідомляти контролюючий орган про внесення змін до даних або документів, що подаються для взяття на облік згідно з порядком обліку, крім змін, які вносяться до єдиного державного реєстру, та змін, про які платник податків повідомив за основним місцем обліку. У такому випадку суб’єкт господарювання повинен протягом 10 календарних днів з дня внесення змін до зазначених документів подати до контролюючого органу уточнені документів у такому ж порядку, як і при взятті на облік. Додаткова реєстраційна заява за формами № 1-ОПП, № 5-ОПП подається з позначкою «Зміни»або за формою № 1-РПП – з позначкою «Перереєстрація, зміни».
Також змінено порядок переведення платників податків на обслуговування з одного контролюючого органу до іншого, у зв’язку зі зміною місцезнаходження(місця проживання платника., пов’язаною зі зміною адміністративно-територіальної одиниці.

По материалам http://ck.ck.ua/

новости черкассы

Loading...



Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]