Последние новости Черкасс

У своїй діяльності Міністерство доходів і зборів робить ставку на електронні, безконтактні сервіси, які дозволяють скоротити спілкування пла

Важливим кроком є перехід на електронне звітування. Так, віднедавна платники, які мають ключі електронного цифрового підпису, можуть скористатися «Електронним кабінетом платника». Сервісом можуть скористатися платники податків — юридичні особи, фізичні особи — підприємці і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, які мають підключений до інтернету комп’ютер та отримали електронно-цифровий підпис у Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міністерства доходів і зборів.
Вхід до «Електронного кабінету платника» здійснюється за адресою http://kpp.minrd.gov.ua або по гіперпосиланню «Електронний кабінет платника податків» на веб-порталі Міндоходів шляхом авторизації за допомогою особистого електронного ключа цифрового підпису.
На сьогодні в «Електронному кабінеті платника» впроваджено сервіси: «Звітність», «Розрахунки з бюджетом», «Податковий календар», «Облікові дані».
Сервіс «Звітність» забезпечує користувачу можливість: cтворення пакету податкової звітності (декларації з додатками) або імпорту з бухгалтерських програм; перевірки створеної або імпортованої звітності на наявність арифметичних помилок; вибору органу Міндоходів до якої має бути подана звітність; подання звітності в режимі реального часу з отриманням квитанції про її прийняття/неприйняття; перегляду поданої звітності (незалежно від способу її подання), тощо.
Сервіс «Розрахунки з бюджетом» забезпечує користувачу можливість доступу до інформації про стан його розрахунків з бюджетом по податках, зборах (обов’язкових платежах). У зазначеному сервісі користувач, який перебуває на обліку в декількох ДПІ (за основним і неосновним місцями обліку), може вибрати ту ДПІ, яка його цікавить, зазначити бюджет і платіж і переглянути інформацію щодо розрахунків по вибраному платежу.
Сервіс «Податковий календар» нагадує користувачу про терміни подання звітності та сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).
Сервіс «Облікові дані платника» інформує користувача щодо його облікових даних, за даними Міндоходів.
Крім зазначених сервісів користувачі Електронного кабінету платника можуть скористатися інформацією з довідників: ДПІ, КВЕД, КОПФГ, УКТЗЕД, форм власності, ознак доходу, ознак податкових пільг тощо.
Для комфортного ведення підприємницької діяльності платників ПДВ на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України створено ряд електронних сервісів. Так, функціонує електронний сервіс „Реєстр платників ПДВ” (http://minrd.gov.ua/reestr), на якому щоденно оприлюднюються дані з реєстру платників ПДВ. Отримати інформацію про анульовану реєстрацію платників ПДВ можна скориставшись сервісом „Анульована реєстрація платників ПДВ” (http://minrd.gov.ua/anulir).
Щоб перевірити надійність Вашого ділового партнера рекомендується використовувати сервіс „Дізнайся більше про свого бізнес-партнера” (http://minrd.gov.ua/businesspartner). Для користування сервісами достатньо знати код ЄДРПОУ, індивідуальний податковий номер або ж точну назву підприємства. Введіть відому Вам інформацію в одне з полів і система здійснить пошук по ряду баз даних, доступних для публічного використання і повідомить Вам про результати пошуку.
Загалом же на офіційному веб-порталі Міндоходів функціонують наступні електронні сервіси:
 Електронний кабінет платника податків
 Реєстр платників ПДВ
 Митна статистика
 Дізнайся більше про свого бізнес-партнера
 Інформаційно-довідковий ресурс
 Анульована реєстрація платників ПДВ
 Декларування он-лайн
 Перевірка свідоцтва платника єдиного податку
 Акредитований центр сертифікації ключів
 Пульс
 Електронна звітність
 Адреси масової реєстрації
 Електронна митниця
 Реєстр страхувальників
Ознайомитись з ними можна на веб-порталі Міністерства доходів і зборів: www.minrd.gov.ua

По материалам http://ck.ck.ua/

новости черкассы

Loading...



Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]