Последние новости Черкасс

Алла Грохольська: «Про всі аварійні ситуації повідомляйте Оперативну службу «1505»

За останню добу  в Черкасах зафіксовано близько 50 випадків падіння  гілля та дерев, зумовлені вчорашнім буревієм, який  з вечора 19 травня і до пізньої ночі  «накрив» Черкаси. Значні зливи та сильний вітер завдали чималих пошкоджень в місті, додаючи клопотів комунальникам.
Перший заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Черкаської міської ради Алла Грохольська розповіла, що значного лиха буревій завдав об’єктам зовнішнього освітлення в Черкасах. Зокрема, зафіксовано більше десяти випадків обриву електромереж  та тролейбусних електроліній.
Крім цього, за даними оперативної служби «1505», за останню добу через значні опади затоплено одну ліфтову шахту в будинку та у кількох випадках виявились забитими зливові каналізації.   
– Відучора всі сили комунальних служб міста направлені на ліквідацію наслідків буревію, аби у максимально короткий термін усунути всі пошкодження. Звертаюсь до усіх черкасців – повідомляйте про всі аварійні ситуації оперативну службу «1505»: зі стаціонарного телефону на короткий номер 15- 05, або з мобільного на номер – (050)464-60-60, – наголосила Алла Олександрівна.
Начальник відділу екології департаменту житлово-комунального господарства Володимир Гусаченко  розповів, що основна маса дерев, які звалив вчорашній буревій, виявились абсолютно здоровими.
– Жодне з цих дерев не перебуває в аварійному стані. Усі вони вкриті густим листям, з міцним стовбуром та гіллям. Вважаю, що їх падіння стало можливим завдяки тривалим опадам, які спостерігались останніми днями в місті.  Через розмокання грунту втратила міцність коренева система. А, спричинені зливою та сильним вітром, мокрі гілля та листя дерев впали під своєю вагою, у багатьох випадках спровокувавши пориви електроліній та блокування автомобільних та пішохідних шляхів. Добре, що вчора, ніхто із людей не постраждав,– наголосив Володимир Володимирович.    

Алла Грохольська: «Про всі аварійні ситуації повідомляйте Оперативну службу «1505»

За його словами, відучора звечора і до третьої ранку сьогодні  комунальники спільно з працівниками тролейбусного парку, рятувальниками та робітниками спеціалізованого підприємства, яке виграло тендер на проведення робіт з ліквідації наслідків буреломів та прибирання дерев,  усували «результати» негоди. Відповідна робота була продовжена із сьомої години ранку сьогодні і триває й донині.
Також Володимир Гусаченко звернувся до всіх черкасців та гостей нашого міста з проханням: враховуючи складні погодні умови,  викликані значними зливами, сильним вітром та можливістю падіння дерев – прибрати у безпечні місця свій транспорт. Крім цього,  за можливістю,  –  відкласти  під час негоди поїздки на далекі відстані, залишившись удома. 
 

новости черкассы

Loading...



Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]