Последние новости Черкасс

Як правильно вибирати дитячий одяг?

- Прикро, але сьогодні намітилась стійка тенденція надходження на споживчий ринок України товарів із грубими виробничими дефектами, із застосуванням матеріалів, які можуть негативно вплинути на стан здоров’я дітей. Ринок заповнений товарами невідомого походження, — констатує директор ДП «Черкасистандартметрологія» Михайло Ісаєнко. — Неправильно підібраний одяг здатен викликати у дитини дискомфорт і навіть проблеми зі здоров’ям. Тому основна вимога при виборі дитячого одягу – це його безпечність.
Що ж потрібно знати батькам, щоб придбати якісні товари легкої промисловості для своїх діток?
Начальник випробувальної лабораторії продукції легкої промисловості ДП «Черкасистандартметрологія» Таїсія Гречухіна передовсім радить перевірити наявність запаху: різкий неприємний запах означає, що виріб виготовлено із неякісної сировини, з використанням неякісних фарбників і фурнітури. Потому, слід перевірити наявність товарного ярлика, на якому повинно бути вказано модель (артикул), сировинний склад виробу, назва виробника та його адреса, позначення Державного стандарту згідно якого виготовлений виріб, розмір, символи щодо догляду чи пам’ятка по догляду за готовим виробом, дата виготовлення. Важливо переконатися у наявності сертифіката відповідності та додатка до нього — інформація на товарному ярликові повинна співпадати з інформацією в сертифікаті відповідності.
Важливо знати, що товари для немовлят та діток ясельного віку, які контактують із тілом дитини, повинні бути виготовлені із натуральної сировини (не дозволяється вміст синтетичних волокон). Також при виготовленні одягу для цієї групи дітей повинні використовуватись тільки бавовняні швейні нитки.
Панчішно-шкарпеткові вироби до 15 розміру повинні бути тільки з натуральних волокон, з 16 розміру допускається вміст поліамідних волокон (ПА).
Для теплої пори року вибирайте одяг з легких тканин та трикотажних полотен, в них дитина не буде пітніти та «перегріватись». Для холодної пори року бажано вибирати одяг з тканин, що мають в своєму складі вовну і незначний вміст синтетики та підкладку з натуральної сировини.
Звертайте увагу на якість пошиття: строчки повинні бути рівними, краї швів – акуратно оброблені, різноманітні декоративні елементи та ґудзики надійно закріплені.
Білизняні вироби намагайтесь купувати світлих тонів (можливе оздоблення виконане методом друку чи термодруку, а також аплікацій і вишивки, що не контактують із тілом дитини, з синтетичної сировини).
На виробах яскравих насичених тонів можливо самостійно перевірити стійкість пофарбування до сухого тертя. Для цього потріть білим бавовняним клаптиком тканини по пофарбованій поверхні виробу — якщо пофарбування неміцне, на білій тканині залишиться відповідний слід фарби.
Якщо «100% cotton» при дотику поскрипує, то, швидше всього, маємо справу з виробом з синтетичних волокон.

По материалам http://cknews.info/

новости черкассы

Loading...



Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]