Последние новости Черкасс

Наталія Джуган: «Нарешті з’явилася надія на реалізацію в Черкасах низки спільних із ПАУСІ проектів»

– Ще від початку 2012 року Черкаська міська рада, спільно з міжнародною громадською організацією «Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ», співпрацює над виконанням кількох проектів у м. Черкаси. Деякі з них нам вже вдалося реалізувати, проте інші – загальмувалися через низку причин. Сьогодні у міськвиконкомі відбулася зустріч керівників департаментів: освіти та гуманітарної політики, житлово-комунального комплексу та фінансового департаменту з представниками фундації. Внаслідок проведених переговорів нарешті з’явилась надія на реалізацію в Черкасах низки спільних з польськими інвесторами  проектів», – розповіла директор департаменту фінансів Черкаської міської ради Наталія Джуган.  

За словами Наталії Василівни,  завдяки участі у ПАУСІ вже вдалося здійснити у місті проект «Управління ризиками та внутрішній аудит в органах місцевого самоврядування України», за результатами якого успішно виконано пілотне завдання з внутрішнього аудиту на тему «Аудит ефективності використання бюджетних коштів на надання стоматологічної допомоги дорослому населенню міста».   Починаючи з червня 2012 року безпосередньо розпочато роботу над виконанням пілотного проекту «Бюджети за завданнями у Вінниці та Черкасах – підтримка належного врядування та фінансової прозорості органів місцевого самоврядування в Україні», тривалість якого становить 32 місяці, тобто з 2012 року по 2015 рік.   Цей Проект фінансується Європейським Союзом та Центральноєвропейською ініціативою.   За півтора роки виконання проекту було проведено багато заходів: тренінги та круглі столи в Україні, навчальні візити до Польщі та стажування працівників Черкаської міської ради у м. Кракові.   Розпорядженням міського голови від 27.09.2013 року № 256-р утворено робочу групу для розробки та впровадження пілотного бюджету за завданнями в обраних сферах. Ними визначено модернізацію міських мереж зовнішнього освітлення з метою скорочення енергозатрат міста Черкаси та розвиток позашкільних навчальних закладів міста на 2014 рік, а також підготовка проекту бюджету за завданнями міста Черкаси на 2015 рік.   Під час зустрічі з представниками польської сторони сьогодні було обговорено питання проведення експертної оцінки проектів пілотних Програм Фундацією ПАУСІ; можливість затвердження проектів Програм виконавчим комітетом та міською радою та врахування видатків на здійснення завдань зазначених Програм у проекті міського бюджету на 2014 рік.   – На залученні та втіленні в життя інвестиційних проектів  з модернізації різних галузей життєдіяльності міста постійно наголошує міський голова Сергій Одарич. Ці питання залишаються актуальними для всіх міських чиновників, адже завдяки інвестиційним вкладенням можна відчутно поліпшити якість надання різноманітних послуг громадянам міста. Тож сьогодні з’явилася реальна надія на активізацію співпраці з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ, – підсумувала директор департаменту фінансів Наталія Джуган.   Довідково:
16 червня 2014 року департаментом освіти та гуманітарної політики надано проект міської Програми розвитку позашкільної освіти м. Черкаси на 2015 — 2020 роки.   19.06.2014 року департаментом житлово-комунального комплексу було направлено в електронному вигляді проект Програми відновлення, збереження, модернізації та розвитку мереж зовнішнього освітлення міста Черкаси на 2014-2017 роки.   Після опрацювання та аналізу наданих проектів Програм організовано їх обговорення та висловлено   низку слушних зауважень. Тож робота над доопрацюванням проектів триває.  

новости черкассы

Loading...



Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]