Последние новости Черкасс

Віктор Білоусов розповів журналістам про найбільш актуальні питання, над якими працює міський виконавчий комітет

Учора, в перерві між засіданням сесії міської ради, секретар міської ради, в.о. міського голови Віктор Білоусов провів брифінг для представників засобів масової інформації.
Спілкуючись з журналістами, Віктор Білоусов, зокрема, наголосив:
– У Черкасах прийнято бюджет у рамках загального фонду, і я переконаний, що за 10-15 днів вийдемо на бюджет розвитку та Програму соціально-економічного і соціального розвитку на 2014 рік.
Верховною Радою України одномоментно було прийнято Державний бюджет, і в нас не було часу на громадські слухання. Всі зусилля було спрямовано на своєчасне прийняття міського бюджету.
Якщо говорити про фінансову систему, то в нас із точки зору заробляння коштів немає провалів. Але мене хвилює фінансування видатків, непідкріплене Державною казначейською службою. А це на сьогодні – біля 40 мільйонів гривень. З них – 14 мільйонів гривень – затриманих на виплату заробітних плат бюджетникам: освітянам, медикам, працівникам культури, фізкультури і спорту тощо. Понад мільйон гривень не підкріплено казначейством і на оплату ліків та харчування в лікарнях. Ще близько мільйона – на соціальну сферу.  Тривають переговори з Держказначейством, але ситуація залишається напруженою.
Інше питання – бюджет розвитку, який планується у розмірі близько 216 мільйонів гривень. Це ті кошти, які ми можемо використати на власні потреби міста.  Нагадаю, що загальний ресурс Черкас становить понад один мільярд вісімдесят мільйонів гривень. У бюджеті розвитку – понад половина коштів спрямовуватиметься на об’єкти інфраструктури міста: школи, садки, лікарні і поліклініки, соціальну сферу, заклади культури, фізкультури і спорту.
Думаю, нинішнього року нам не вдасться реалізувати якихось затратних  проектів (як то побудувати льодовий палац, тощо).     Сьогодні стоїть завдання стабілізувати ситуацію, першочергово вжити заходів із наповнення міської казни.
У бюджеті розвитку передбачено об’єкти соціального спрямування. Понад 100 мільйонів гривень плануємо спрямувати на капітальні та поточні ремонти доріг, тротуарів. Крім того, буде зведено фактично новий реабілітаційний центр у Південно-західному районі міста, на що спрямуємо 3,5 мільйона гривень.
Хочемо закінчити реконструкцію центрального міського стадіону, зокрема, плануємо зробити запасне футбольне поле. Таким чином стадіон зможе приймати не лише обласні, а й міжнародні змагання.
Крім того, плануємо завершити будівництво будинку на 40 квартир. Це дасть змогу забезпечити житлом дітей-сиріт, педагогів, медиків. Цей будинок зводиться за рахунок залучення коштів через форму молодіжного житлового кредитування.
При співфінансуванні 50 на 50% з міського та обласного бюджетів плануємо провести оновлення Центру юнацької та дитячої творчості, зокрема, передбачаємо зміну зовнішнього вигляду цієї споруди,  зберігши її історичну форму, заміну вікон, покрівлі.
Задля ефективного використання коштів міського бюджету та з метою максимальної відкритості і прозорості,  за  моєї ініціативи розробляємо проект рішення, щоб видатки на виконання всіх  ремонтних  робіт, вартістю від 50 тисяч гривень, проходило за умови проведення конкурсів і тендерів.
Буквально за лічені дні розпочнуться шевченківські дні. Згідно Указу Президента 2014 рік проголошено Роком Тараса Шевченка.  Тож до 200-річчя ювілею Великого Кобзаря у Черкасах буде встановлено 25 тематичних банерів, приведено до ладу пам’ятники Поету.
  У рамках проведення цих заходів, ми звернулися до народних депутатів України з проханням про сприяння щодо виділення коштів із Державного бюджету на реконструкцію бульвару Шевченка у Черкасах, адже цей проект, вартістю 95 мільйонів гривень,  можливий  лише за умови спів- фінансування.

Новости Черкасс

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)





Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]