Последние новости Черкасс

Віктор Білоусов: Громадські слухання не повинні переходити в русло безпідставних звинувачень та претензій

  – Громадські слухання відбулися, і це, безумовно, добре. Вони викликали неабиякий резонанс та проходили в досить емоційній обстановці, – коментує секретар міської ради, в.о. міського голови м.Черкаси Віктор Білоусов. – Проте прикро, що частина громади не готова до конструктивного діалогу. Можливо, це пов’язано з тим, що люди не до кінця розуміють регламент проведення громадських слухань, їх процедуру. Наприклад, як і те, що громадські слухання проводяться зазвичай з одного питання.
І хоча тема  була визначена як слухання з приводу транспортної  реформи в місті, доповідачі та ініціатори проведення, а це була одна з громадських організацій, намагались одночасно обговорювати та дискутувати з  кількох  різних і не зв’язаних  між собою питань – транспорт, кадрові питання, бюджет, благоустрій міста.
Тому і мала місце  певна конфронтація між учасниками слухань, зокрема, Почесним головою ПАТ «Азот» Валентиною Жуковською та окремими депутатами міськради.   Мені прикро, що такий досвідчений політик, учасник  минулих виборчих кампаній,  і представник великого бізнесу як Валентина Жуковська  повернула дискусію, що мала б стосуватися транспортної реформи,   в  русло з’ясування стосунків із депутатами міської ради та звинувачень і претензій  в бік міської влади.   Слухання показали – громада повинна мати майданчик для обговорень актуальних проблем міста та бути більш активною при проходженні цих процесів, тому що на сьогодні лише одна з організацій – Громадська Рада Черкас, до якої і причетна пані Жуковська,  бере на себе відповідальність та сміливість  видавати свої ініціативи за думку всієї  майже 300 – тисячної громади Черкас.   Переконаний, ці громадські слухання – хороший урок і владі, і політикам. Діалог поновлюється, і  від цього, в першу чергу, виграють жителі Черкас.
 

Новости Черкасс

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)





Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]