Последние новости Черкасс

Представники сфери соціального захисту населення та громадських організації обговорили питання вирішення потреб людей похилого віку

6 лютого 2014 року за ініціативою департаменту соціальної політики Черкаської міської ради та Відділення ВБО «Турбота про літніх в Україні» в м. Черкаси (виконавчий директор Тетяна Бугеря) в приміщенні Департаменту відбувся круглий стіл на тему: «Об’єднання зусиль органів соціального захисту населення та громадських організації у вирішення потреб людей похилого віку та їх соціального захисту».   У ньому взяли участь в.о. директорів територіальних центрів соціальної допомоги Соснівського та Придніпровського районів Юлія Тертичко та Ольга Кирпенко, заступник директора департаменту – начальник управління соціальних послуг Юлія Ніконенко, заступник начальника управління соціального захисту населення Придніпровського району Олена Фурса, начальник відділу соціальних гарантій управління соціального захисту населення Соснівського району району Наталія Павлюкова, секретар комітету самоорганізації населення мікрорайону «Калиновий» Віра Мигель, члени Відділення ВБО «Турбота про літніх в Україні» в м. Черкаси, представники громадськості.  

  Доповідач – директор департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Володимир Коцюруба наголосив на тому, що у відсотковому відношенні пенсіонерів до кількості населення, що мешкає у м. Черкаси, наше місто перевищує середньостатистичний показник поміж міст України.   Так, станом на 01.01.2014 населення міста становить 285935 осіб, з них пенсіонерів – 83530 (і це тільки ті, які перебувають на обліку в Пенсійному фонді). Кількість інвалідів різних груп та категорій – 23669, учасників бойових дій, війни, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни – 7720, дітей війни – 27331, одиноких вдів загиблих у Великій Вітчизняній війні – 54.
На обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебувають 64525 осіб.   Органи соціального захисту населення, громадські організації, зокрема, комітети самоорганізації населення мікрорайонів, проводять значну роботу щодо вирішення потреб людей похилого віку та їх соціального захисту.   1792 особи обслуговуються Товариством Червоного Хреста, 5809 – територіальними центрами соціальної допомоги, 16604 сім’ї отримали субсидію на загальних підставах, 1962 сім’ї отримали її за рішенням місцевих органів влади, 4034 сім’ям призначено субсидію із зниженням розміру витрат на оплату житлово-комунальних послуг за рахунок їх економії.   Разом з тим, є суттєві недоліки в організації їх пільгового перевезення громадським транспортом, та й самі соціальні працівники територіальних центрів не користуються безкоштовним проїздом під час відвідування підопічних на дому.   Недостатня інформованість населення щодо пільг, на які вони мають право, порядку їх отримання. Бажано, щоб про них люди дізнавалися не лише зі шпальт газет, журналів, радіо та телебачення, а щоб цю інформацію можна було отримати в кожному під’їзді та сквері.   Виконавчий директор Відділення ВБО «Турбота про літніх в Україні» в м. Черкаси Тетяна Бугеря доповіла про роботу організації, направлену на соціальний захист людей похилого віку, їх залучення до активної участі в житті міста, проведення волонтерських заходів.   У свою чергу, секретар комітету самоорганізації населення мікрорайону «Калиновий» Віра Мигель поділилась досвідом роботи з людьми «поважного віку» в мікрорайоні, яка включає в себе всі аспекти життя – від народження до смерті.
Всі учасники зібрання взяли активну участь в обговоренні порядку денного «круглого столу».  

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)





Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]