Последние новости Черкасс

Черкаській міській СЕС – 90 років

У другу неділю жовтня фахівці санітарно-епідеміологічної служби традиційно відзначають своє професійне свято – День працівника Державної санітарно-епідеміологічної служби України. Але нинішній рік для черкаських санепідеміологів – особливий. Оскільки цьогоріч їхній службі виповнилось дев’яносто років з часу її заснування.   Головний санітарний лікар Черкас Василь Загородній, відзначив, що шлях створення санітарно-епідеміологічної служби в Черкасах і Україні загалом, був доволі непростим і тривалим. Адже розпочався ще у далекому 1923 році.   Знадобилось дев’ять десятиліть, аби сформувати міцну матеріально-технічну базу, досвід та професійність лікарів, які  стоять на сторожі здоров’я, а подекуди й життя черкасців. 
 

Черкаській міській СЕС – 90 років

  Василь Володимирович відзначив, що за роки роботи служба пережила чимало змін, потрясінь та реформувань. Та останнім часом прийнято низку законодавчих актів, які суттєво обмежують повноваження СЕС. Також сама служба зазнала значних скорочень.
– Чи буде це виправданим – час покаже. Але зрозуміло одне, що все це є передумовою для більш принципового, вимогливого ставлення до виконання своїх професійних обов’язків працівниками санепідслужби. Адже ми – фахівці профілактичної медицини достеменно знаємо, що запобігти хворобі, відвернути її від людини – то є справа, якій варто присвятити життя, – наголосив Василь Володимирович.
Адже заради боротьби з епідеміями, ризикуючи власним життям, лікарі-епідеміологи йшли в епіцентр інфекційних вогнищ, локалізуючи та перемагаючи невидимих ворогів.  

Черкаській міській СЕС – 90 років

– Своєю невтомною працею вони зробили надзвичайно багато для профілактики інфекційних захворювань, становлення гігієни та епідеміології, як науки, – зауважив головний державний санітарний лікар Черкас.
А також відзначив роботу своїх черкаських колег.
 

Черкаській міській СЕС – 90 років

  Приміром, лікарі-епідеміологи Черкаської міської санітарно-епідеміологічної служби минулого року оперативно й професійно зупинили поширення такого інфекційного захворювання, як кір, серед дорослого населення.
  До речі, нинішнього року у Черкасах не зафіксовано жодного випадку цієї хвороби.  

Черкаській міській СЕС – 90 років

  У поточному році у Черкасах  були зареєстровані спалахи сальмонельозу, який небезпечний для здоров’я людини. Лише завдяки професійним діям черкаських лікарів  не було допущено поширення цієї інфекції в місті.
– Це лише кілька прикладів, а такі ситуації, коли потрібно проявити і знання, і мужність, і громадську позицію трапляються чи не щотижня в роботі Черкаської міської санепідслужби, – акцентував Василь Загородній.

Черкаській міській СЕС – 90 років

  За його словами, жоден випадок інфекційного захворювання черкасців не залишається поза увагою міської СЕС. Адже кожна така ситуація – це передумова для виникнення спалаху інфекцій, особливо коли йде мова про дитячі колективи.  

Черкаській міській СЕС – 90 років

 З нагоди професійного свята Дня працівника Державної санітарно-епідеміологічної служби України та ювілею Черкаської міської СЕС Василь Загородній вітає своїх колег. А також  бажає всім, хто присвятив своє життя профілактичній медицині,  – міцного здоров’я, щастя і любові, миру, добра і злагоди, творчого натхнення і плідної праці на благо нашого талановитого і працьовитого народу.  

Новости Черкасс






Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]