Последние новости Черкасс

Цього тижня Україна і світ відзначає День боротьби з раком молочної залози

18 жовтня  у Черкасах триватиме міська акція «День діагностики раку молочної залози», аби привернути увагу  містян до цієї страшної недуги. З метою профілактики раку молочної залози, лікарі радять зробити мамографічне обстеження,  звернувшись  до своїх лікарів за місцем проживання.
    
Нагадаємо, що 15 жовтня в усьому світі відзначається Всесвітній день боротьби з раком молочної залози, а 20 жовтня –  вся українська спільнота вшановує людей, чиї долі торкнулась ця підступна хвороба.   Проведення цих днів є ще однією можливістю поінформувати громадськість про цю небезпечну недугу.   За інформацією КНП «Черкаський міський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та здоров’я ЧМР”, щогодини мовчазна епідемія раку молочної залози забирає одну жінку. І кожні 35 хвилин лікарі ставлять ще один такий діагноз.   Ситуація в Україні ускладнюється тим, що виявляють хворобу на пізніх стадіях (таких – понад чверть випадків), коли вже нічого не можна зробити. Загалом від раку грудей помирає кожна п’ята українка, а кількість хворих на рак молочної залози за останнє десятиріччя зросла майже вдвічі.   Щороку медики виявляють 16 тисяч нових випадків раку грудей у жінок. Тоді як в рік від цієї хвороби в нашій державі помирає близько  9 тисяч представниць прекрасної статі. Тоді як у світі такий діагноз на ранніх стадіях є практично виліковним.
В Черкасах захворюваність на рак молочної залози перманентно зростає, про що свідчать цифри. Зокрема:  за 9 місяців 2012 року в місті  захворіло 80 жінок, із них  – 20 у занедбаній формі. За аналогічний період 2013 року захворіло – 93 жінки, із них – 24 у занедбаній формі, що складає 28,5 %.  

новости черкассы






Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]