Последние новости Черкасс

У Черкасах відбулись урочистості з нагоди 69-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників

69-ту річницю з дня визволення України від німецько-фашистських загарбників Черкаси відзначили урочистостями на Пагорбі Слави. Представники міської та обласної влади разом з ветеранами та жителями Черкас  поклали квіти до меморіального комплексу, вшанувавши хвилиною мовчання пам’ять героїв  Великої Вітчизняної війни.     – Сьогодні ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто ціною власного життя зупинив фашистську навалу, засвідчуємо глибоку повагу всім, хто в жорстоких боях виборював свободу і незалежність Батьківщини, мужньо чинив опір ворогу у підпіллі, самовіддано трудився в тилу, – наголосив секретар міської ради Віктор Білоусов. – Щиро вклоняюсь усім доблесним захисникам Вітчизни, фронтовикам-землякам за найдорожче, що дісталось нам у спадок, – чисте небо і мирну працю на святій рідній землі.  

У Черкасах відбулись урочистості з нагоди 69-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників

  За його словами, страшні випробування випали на долю покоління Великої Вітчизняної війни. Нищівний вал бойових дій двічі прокотився українськими землями, не оминувши жодного міста, містечка, села. Протягом 1225 трагічних днів і ночей Україна була ареною смертельних битв.  

 

 

– Ті, хто кував перемогу – для нас символ стійкості й оптимізму, любові до рідної землі й служіння народу, – відзначив Віктор Федорович.  

Ветеран Великої Вітчизнятої війни  Петро Красовський, який брав участь у визволенні України від «коричневої чуми», розповів, що до армії він пішов, коли йому ще не виновнилось 17 років. Служив у 199-ій стрілковій девізії. За роки війни брав участь у боях на території України та  Росії, у тому числі – воював під Сталінградом.  Петро Семенович згадує, що звістка про переможне визволення України стало для нього справжнім святом.  

До того ж сам він родом з Черкащини, куди  й повернувся після завершення Великої Вітчизняної війни.  

Петро Красовський відзначив, що усі ми маємо пам’ятати історію і цінувати те, що живемо у мирний час, аби наші нашадки ніколи не скуштували гіркоти війни.  

 

Після урочостостей на Пагорбі Слави представники міської та обласної влади разом з ветеранами та громадськістю міста висадили алею блакитних ялинок на території меморіального комплексу.  

 

   

Новости Черкасс






Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]