Последние новости Черкасс

У центрі Черкас з’явиться сімейний сквер

У суботу, 19 жовтня 2013 р. о 12.00 запрошуємо журналістів та всіх охочих  приєднатись до соціальної акції з озеленення рідного міста, взявши участь у посадці нового скверу, розташованого по вулиці Кірова. Долучившись до створення такої оази Черкас, кожен матиме змогу посадити своє сімейне дерево. А також отримати фотографії на згадку.   Ініціатор цієї соціальної акції депутат Черкаської міської ради Сергій Ткаченко  відзначив, що поява нових скверів і парків у різних мікрорайонах Черкас не лише поліпшує екологічну ситуацію, але й має велике соціальне значення. Оскільки такі оази зелені є територіями  справжнього сімейного відпочинку. Адже саме у парки і сквери у різні пори року із задоволенням приходять батьки з дітьми, молодь та люди старшого віку. 
– Особливо потрібно створювати такі зелені зони поблизу місць з інтенсивним рухом транспортом, де є значна загазованість повітря. Впевнений, що поява нового скверу у центральній частині міста позитивно вплине на стан екології та благоустрій нашого міста. До того ж у подальшому він може стати популярним місцем для спілкування черкасців та гостей нашого міста, проведення різноманітних міських заходів, а також улюбленим місцем для  комфортного відпочинку з сім’єю, – відзначив Сергій Володимирович.   За його словами, майбутній сквер розташовуватиметься  по вулиці Кірова  напроти  кінотеатру «Салют» та обласної дитячої бібліотеки.   Планується висадження дерев таких порід: клен, верба, туя, а також ялівець, туевик, спірея японська.   Організатор посадки дерев — мережа магазинів взуття та одягу для всієї родини «INTERTOP», яка з 2008 року реалізує проект «Я ЗА ЧИСТЕ ЖИТТЯ !» і озеленює міста України.    Окрім, так би мовити, корисної діяльності з висадження саджанців, у програмі заходу передбачені розваги на свіжому повітрі та конкурси від мережі магазинів «INTERTOP».
Програма заходу:   12:00 — 12:15 — збір біля центрального входу в кінотеатр » Салют», вул. Хрещатик 170 ;
12:15 — 12:20 – акредитація журналістів та перехід на місце посадки саджанців;
12:20 — 12.30 — інструктаж;
12:30 — 13.00 — посадка саджанців ;
13.00 — 13.30 — неформальне спілкування, конкурси, робота у фотозоні.   Для довідки:
«Я ЗА ЧИСТЕ ЖИТТЯ !» – це некомерційний соціальний проект компанії «INTERTOP», який спрямований на привернення уваги громадськості до проблем екології.
 У грудні 2008 року в продажу у всіх магазинах мережі «INTERTOP» з’явилися перші еко-сумки для шопінгу з гаслом «Я ЗА ЧИСТЕ ЖИТТЯ !». Вони стали гарною альтернативою поліетиленовим пакетам, які  забруднюють навколишнє середовище.
Дизайн еко-сумок був розроблений спільно з українськими дизайнерами: Олесею Теліженко, Лілією Пустовіт.
Кошти, отримані від реалізації еко-сумок направляються на озеленення міст України та інші соціальні заходи.
 На сьогодні, у рамках проекту «Я за чисте ЖИТТЯ !». Вже висаджено понад 6000 дерев і кущів у десяти містах України: Києві, Львові, Вінниці, Дніпропетровську, Кривому Розі, Запоріжжі, Харкові, Донецьку, Одесі та  Броварах.
У квітні 2012 року був  створений «Український Сад» у київському Національному Ботанічному Саду. Участь у висадженні дерев взяли  всі  охочі. Серед них були  сім’ї з дітьми з різних регіонів України, представники влади, відомі особистості нашої держави, журналісти, а також співробітники магазинів мережі «INTERTOP».

новости черкассы






Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]