Последние новости Черкасс

Учасники засідання Ради платників податків міста Черкаси домовилися про продовження партнерської співпраці

Днями у міській раді відбулося засідання Ради платників податків міста Черкаси, організоване департаментом фінансової політики Черкаської міської ради. В ньому взяли участь перший заступник міського голови Віктор Беззубенко, директор департаменту фінансової політики міської ради Наталія Джуган, директори підприємств – членів Ради платників податків: ПАТ «ЧШК» Ніла Мицик, АТ «Черкаський автобус» Віталій Раабе, СТ «Центральний ринок м. Черкаси» Володимир Марунич та технічний директор ПАТ «Черкасиобленерго» Анатолій Гончаренко.   На засіданні заслухали інформацію першого заступника міського голови Віктора Беззубенка щодо стану виконання бюджету м. Черкаси та перспективи надходжень платежів у 2014 році.   Директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган презентувала матеріали «Особливості формування бюджету. Очікуване виконання бюджету м. Черкаси у 2013 році та перспективи 2014 року».    Наталія Володимирівна наголосила, що на сьогодні однією із найбільших проблем бюджету міста є ухилення суб’єктами господарювання від оформлення трудових відносин із найманими працівниками та виплата їм заробітної плати у розмірі, нижчому від установленого законодавством рівня. Це призводить до негативної динаміки надходження до бюджету основного бюджетоутворюючого податку – податку на доходи фізичних осіб. За попередніми розрахунками, втрати бюджету м. Черкаси від виплати заробітної плати у розмірі нижче від установленого законодавством рівня становлять щонайменше 400 млн. грн. на рік.
Наталія Джуган поінформувала, що структурними підрозділами Черкаської міської ради проводиться певна робота зі збільшення надходжень до бюджету, але повноваження органів місцевого самоврядування є вкрай обмеженими.
Крім того, головний фінансист повідомила про стан надходження до міської казни плати за землю, та зауважила, що бюджет м. Черкаси втрачає лідируючі позиції з мобілізації плати за землю порівняно з іншими містами України. Це, в першу чергу, пов’язано з проведенням грошової оцінки землі у 2010 році та введенням єдиної ставки оренди землі у розмірі 3%, тоді як в інших містах вона диференційована та становить від 3% до 12%. Тож на сьогодні вкрай потрібно переглянути ставки оренди землі.
Директор департаменту фінансової політики запропонувала учасникам засідання при необхідності провести наради-тренінги на підприємствах стосовно підвищення обізнаності громадян щодо бюджету та бюджетних процесів та необхідності сплачувати податки, які в подальшому буде використано на фінансування потреб міста.
У ході проведення засідання члени Ради платників податків обговорили стан виконання бюджету м. Черкаси, визначили перелік проблемних питань територіальної громади та підприємств міста, зокрема, зауважили на необхідності вжиття більш дієвих заходів до суб’єктів  господарювання, які сплачують до бюджету мінімальні суми податків. Розглянули пропозицію щодо збільшення ставок за оренду землі, оскільки на сьогодні плата за землі комерційного використання є меншою, ніж за землі промисловості.
Учасники засідання наголосили на необхідності поглиблення партнерської співпраці міської влади з працюючими підприємствами.
Вони запропонували для підтримки виробників міста розглянути можливість при проведенні конкурсів або тендерних процедур структурними підрозділами  Черкаської міської ради включити до кваліфікаційних вимог суб’єктів  господарювання, вимогу щодо використання продукції, що виробляється на підприємствах м. Черкаси. Наголосили на необхідності поліпшення роботи структурних підрозділів Черкаської міської ради, особливо  щодо терміну надання різноманітних дозвільних документів і  експертних висновків та звернули увагу на пріоритетне надання подібних документів підприємствам – виробникам продукції та  сумлінним роботодавцям.
Представники міської влади висловили керівникам основних бюджетоутворюючих підприємств міста щиру вдячність за участь у вирішенні актуальних проблем міста та надані конструктивні пропозиції щодо його подальшого розвитку на користь територіальної громади.   
За результатами наради директором департаментом фінансової політики направлено доповідну записку секретарю Черкаської міської ради Віктору Білоусову щодо опрацювання структурними підрозділами Черкаської міської ради наданих в ході засідання пропозицій.
Насамкінець, учасники засідання висловили готовність щодо подальшої співпраці та порозуміння.

Новости Черкасс






Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]