Последние новости Черкасс

Віктор Білоусов подякував комунальникам міста за підготовку до опалювального сезону

Чи готові Черкаси до нинішнього осінньо-зимового сезону доповів у четвер, 17 жовтня, на сесії міської ради заступник міського голови Павло Карась.  За його словами, цьогоріч комунальні служби обласного центру краще підготували місто до початку опалювального сезону, ніж торік. Це дало можливість при зниженні температурних показників повітря розпочати опалювальний сезон у Черкасах з 30 вересня. Тобто на 2 тижні раніше, ніж зазвичай.
– Протягом перших трьох днів, з початку опалювального сезону, тепло надійшло в 95 відсотків житлового фонду міста. Решта черкаських багатоповерхівок мали тепло в наступні два дні, – відзначив Павло Миколайович.
А також наголосив, що Черкаси цього року витримали передбачені нормативи щодо початку опалювального сезону. Зокрема, на підключення всіх будинків до тепла традиційно дається п’ять діб.
 У місті включено та працюють нині всі котельні та понад 110 приладів індивідуальних теплових пунктів. 
Павло Карась повідомив, що комунальникам міста цьогоріч вдалося замінити 11 кілометрів теплових мереж, поліпшено  й стан розрахунків за використані енергоносії.  Разом із цим він зауважив, що ямковий ремонт доріг здійснено лише на 42 % запланованих робіт, пояснивши таку ситуацію зволіканням із проведеням платежів Держказначейством та запізненням із проведенням тендеру на відповідні роботи.
Окремо він зупинився на питаннях підготовки снігоочисної техніки, придбання піщано-сольової суміші і солі, зокрема.
Передбачається, що на ділянках автошляхів, де за годину проїздить не менш ста автомобілів, з ожеледицею боротимуться лише використовуючи сіль, що екологічно та фінансово ефективніше. Вже найближчим часом планується придбати два солерозкидачі та ведуться перемови про придбання ще трьох до кінця цього року.
Заступник міського голови повідомив приємну новину – нещодавно Держказначейством підкріплено фінансування 15 млн. грн., зокрема, й для розрахунків за попередньо виконані роботи в житлово-комунальній сфері.
Павло Карась запевнив депутатів, що до роботи в осінньо-зимовий період повністю готові КП «Чекасиводоканал», КП«Черкасиміськсвітло» та інші комунальні підприємства міста.
 Втім, депутати сприйняли інформацію заступника міського голови не так оптимістично. Зокрема, було висловлено низку зауважень щодо непридбання дорожньо-ремонтної техніки для комунального підприємства «ЧЕЛУАШ», якості ямкового ремонту на окремих ділянках доріг. Висловлювались також сумніви щодо того, чи справиться приватне підприємство, яке виграло тендер, із можливим погіршенням стану доріг у разі значних снігопадів та ожеледиці.
Порушувалося й питання розрахунків «Черкасиводоканалу» з ПАТ «Азот» за використання очисних споруд цього підприємства, щодо кардинального поліпшення діяльності КП «ЧЕЛУАШ» та інші.
Критично оцінив інформацію Павла Карася від імені депутатської групи «Черкащани» депутат Олександр Радуцький, який запропонував «незадовільно» оцінити роботу заступника міського голови і, відповідно, на наступну сесію підготувати пропозицію про його звільнення з цієї посади.
 Втім, головуючий на сесії секретар міської ради Віктор Білоусов зауважив, що не лише Павло Миколайович несе відповідальність за роботу ЖКГ, а й профільний департамент, теплопостачальні підприємства тощо. Визнаючи висловлені депутатами зауваження слушними, Віктор Федорович наголосив на об’єктивній оцінці роботи комунальників міста і висловив подяку всім працівникам комунальних підприємств, СУБів і ТЕЦ міста за оперативність, мобільність в ході підготовки нового опалювального сезону.
– У 2012 році на цю дату 44 будинки перебували без гарячого теплопостачання, нині ж – 10. Я ще раз хочу підкреслити, що всі комунальники спрацювали досить професійно, але попереду в них – ще відповідальніший період – зима, – акцентував Віктор Білоусов.
Він нагадав, що оприлюднена інформація не є особистим звітом заступника міського голови, й береться депутатами «до відома». Пропозицію Віктора Білоусова підтримав депутат Олексій Арсенюк. У підсумку народні обранці погодились із секретарем міської ради.
За підсумками озвученої інформації та заданих депутатами питань, Віктор Білоусов дав низку доручень проаналізувати, систематизувати та врахувати критичні зауваження, що прозвучали в ході обговорення інформації стосовно підготовки міста в осінньо-зимовий період.

новости черкассы






Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]