Последние новости Черкасс

Автошляхи Черкас прибиратимуть від снігу нові установки

Вперше цієї зими на дорогах міста працюватимуть двоє нових потужних солерозкидачі, закуплені підприємцем, який виграв  відповідний тендер. Про це розповів на прес-конференції секретар міської ради Віктор Білоусов.    За його словами, одна така установка, що складається з німецьких та італійських комплектуючих,  коштує близько 100 тисяч доларів. Встановлюється вона на снігоприбиральну техніку протягом 20 хвилин.
Така машина має кілька функцій: як снігоприбирання, так і посипання доріг сольовою сумішшю.
До речі, кожна установка за потужністю замінює 7-8 звичайних розкидачів піщано-сольових сумішей, до того ж об’єм соляного розчину розрахований на 6 тисяч літрів.
– В одну таку установку засипається 6 тонн чистої солі та 2 400 літрів сольового розчину, що зволожує сіль. Таким чином при потраплянні на дорогу, зволожена сіль вже починає діяти, – пояснює Віктор Федорович.
До речі, солерозкидальна установка повністю автоматизована – комп’ютер контролює всі процеси – від температури повітря до ширини та радіусу посипання доріг  сумішшю.
На сьогодні вже закуплено 100 тонн солі при потребі на рівні минулого року 300 тонн.
Нагадаємо,  у минулі роки на черкаських дорогах використовувалась піщано-сольова суміш, що є менш практичною.
Віктор Білоусов розповів про те, що прибирання автошляхів та боротьбу із ожеледицею здійснюватиме підприємець Лисенко, який  виграв тендер на проведення цих робіт. Він має достатньо як власних, так і орендованих у КП «ЧЕЛУАШ» технічних засобів.
Відповідаючи на запитання журналістів щодо запасних варіантів боротьби з негодою, секретар міської ради відповів, що найближчим часом планується проведення спільних навчань за участю комунальних та приватних підприємств міста, працівників  управління МНС, представників установ і підприємств різних форм власності, які мають власну снігоочищувальну техніку.
Напрацьовуватиметься й варіант прибирання автомобілів, власники яких залишають свої авто на проїжджій частині вулиць, тощо. Тобто, опрацьовується, так званий, план надзвичайних дій у зимовий період.

новости черкассы

Loading...





Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]