Последние новости Черкасс

Триває підготовка міських пляжів до купального сезону

На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку днями провів заступник міського голови Володимир Ромашов,  було детально проаналізовано підготовку міських пляжів до купального сезону 2014 року та приведення їхнього санітарного стану до встановлених чинним законодавством норм.
Учасники засідання заслухали інформацію заступника начальника управління цивільного захисту департаменту житлово-комунального комплексу Андрія  Саленка, який доповів про порядок підготовки до купального сезону міських пляжів та організацію безпеки їх використання в нинішньому році.
Андрій Саленко, зокрема, повідомив, що організований купальний сезон має розпочатися з 01 червня і триватиме до 15 вересня.
Місцями відпочинку людей на водних об’єктах (міські пляжі), які підлягають постійному і обов’язковому обслуговуванню на договірній основі аварійно-рятувальними службами, визначено наступні місця:
– пляж «Соснівський» (прибережна територія від залізничного насипу до спуску по вул. Пролетарській); пляж «Пушкінський» (прибережна територія між спусками по вул. Франка та вул. Пушкіна); пляж «Рив’єра» (прибережна територія від підприємства громадського харчування «Рибка» до вул. Розкопної); пляж «Смілянський» (прибережна територія навпроти будинку № 89 по вул. Героїв Дніпра); пляж «Митницький» (прибережна територія від спуску по вул. Богдана Хмельницького до перехрестя вулиць Героїв Дніпра та Сержанта Смирнова).
Начальник сектору техногенної безпеки відділу запобігання НС УДСНС України у Черкаській області Леонід Артамонов  детально роз’яснив особливості Правил охорони життя  людей на водних об’єктах України в новій редакції.
На питаннях приведення санітарного стану пляжів до норм, встановлених чинним законодавством, детально зупинився начальник Черкаського міського управління ГУ Держсанепідемслужби в Черкаській області Володимир Загородній.
Про порядок прибирання територій комунальних пляжів повідомив  начальник комунального відділу департаменту жилого-комунального комплексу Ігор Попков.
Начальник аварійно-рятувального загону спецпризначення ДС НС України у Черкаській області Олександр Дубинець доповів членам комісії з питань проведення водолазного обстеження акваторії міських пляжів.
Про  організацію рятувальних постів та укладання договорів на обслуговування пляжів  розповів директор КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» Сергій Микитченко.
За підсумками засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийнято відповідне рішення.
Ним, зокрема, зобов’язано власників (орендарі, відповідальних за утримання), яким надано у користування зони рекреації водних об’єктів для масового відпочинку населення: ПП Годієвський, ТОВ «Берег-2007», Парк розваг «Рив’єра, ТОВ «ВАіС», КП «Комбінат комунальних підприємств»:
- до початку купального сезону (01.06.2014), для отримання паспорту пляжу провести необхідні обстеження і очищення дна акваторії від сторонніх предметів, із залученням водолазів-професіоналів та отримати від виконавця необхідні довідки водолазного обстеження.
- Межу запливу на акваторії пляжів позначити буями помаранчевого або червоного кольору в межах 50 метрів від берега з пологим спуском, але не далі лінії глибин 1,5-1,75 метрів.
- Для попередження нещасних випадків на воді та надання допомоги тим, хто її потребує, створити сезонний рятувальний пост і організувати постійне чергування рятувальників, що пройшли відповідну підготовку та мають посвідчення рятувальника. При відсутності таких фахівців укласти договір з КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» або з іншими рятувальними підрозділами.
Рекомендовано також на видних місцях пляжу обладнати і розмістити стенди з інформацією:
- порад щодо порядку купання;
- вимог безпеки у місцях масового відпочину людей на водних об’єктах;
- номерів телефонів міліції, рятувальних служб та медичного закладу;
- способів рятування та надання першої невідкладної медичної допомоги;
- глибину і площу водного об’єкту, нахил берегів і ширину мілководдя, температуру та якість води.  

новости черкассы

Loading...





Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]