Последние новости Черкасс

Історія про маленькі об’єднання співвласників багатоквартирних будинків

Створене власниками квартир будинку, розміщеного за адресою бульвар Шевченка, 349, та зареєстроване у 2009 році ОСББ «Різдвяний-1» ще від початку його роботи і донині очолює голова правління Сергій Квартальов. При невеликій сумі надходжень плати за утримання будинку об’єднанню його співвласників вдалося вирішити ряд нагальних проблем. Попереду – реалізація нових планів і задумів.   На знімку: будинок Шевченка, 349  – ОСББ Різдвяний 1    

Історія про маленькі об’єднання співвласників багатоквартирних будинків

  Невеличкий півстолітній будинок два під’їзди і 28 квартир виглядав так, наче до нього ніколи й не заглядали працівники РЕУ. На першому поверсі – магазини та ресторани. До того ж, загальна сума місячного надходження плати за утримання будинку від усіх співвласників (включно із власниками магазину та ресторанів) становить 2800 гривень. На рік – це трохи більше 30 тисяч. На ці кошти особливо не розвернешся із серйозними ремонтними роботами. (Для порівняння: у попередньому репортажі про ОСББ «Хрещатик 200» місячний бюджет утримання будинку – понад 20 тисяч).   І все ж співмешканці будинку за адресою «Різдвяний-1» наважились утворити ОСББ. Спонукала до цього рішення інформація про запровадження колишнім керівництвом міста чергової реорганізації житло-експлуатуючих комунальних підприємств, внаслідок якої із 7 РЕУ утворили 3 укрупнені  СУБи. Терпіння власників квартир чотирьохповерхівки на Різвяному закінчилось, оскільки вони  зрозуміли, що в укрупненій структурі СУБу черга до вирішення їх комунальних проблем взагалі навряд чи колись дійде. Порадившись по-сусідськи своєю невеличкою громадою вирішили спробувати самостійно утримувати будинок. 
Благо, що знайшлася людина, готова взяти на себе відповідальність, і якій повірили жителі будинку. Тоді і було обрано головою правління новоствореного ОСББ Сергія Квартальова, а своє об’єднання отримало назву «Різдвяний-1» – від назви вулиці Різдвяна, що пролягає неподалік від будинку.
Голова правління активно зайнявся веденням справ будинку: зареєстрував ОСББ, відкрив рахунок, завів всю необхідну паперову документацію, включно із бухгалтерською.  

новости черкассы

Loading...



Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]