Последние новости Черкасс

Цільове використання бюджетних коштів на виплату допомоги при народженні дитини перебуває під контролем

672 обстеження умов проживання та утримання дітей, а також доцільності використання коштів допомоги при їх народженні, з висновком щодо продовження цих виплат, здійснили протягом минулого року державні соціальні інспектори управлінь соціального захисту населення Соснівського та Придніпровського районів департаменту соціальної політики Черкаської міської ради.   Про порядок здійснення контролю за цільовим використанням бюджетних коштів на виплату допомоги при народженні дитини інформує начальник відділу – головний державний соціальний інспектор відділу державних соціальних інспекторів управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Ірина Коломієць.  

  За словами Ірини Олексіївни, фахівці обирають для перевірки родини шляхом проведення вибіркового обстеження окремих сімей, відповідно до пункту 13 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми (далі – Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 № 1751 (зі змінами).   З метою проведення такого контролю за вказаним у заяві фактичним місцем проживання заявника, відбувається вихід спеціалістів відділу державних соціальних інспекторів. За результатами виходу складається акт про проведення обстеження умов проживання та утримання дитини, а також доцільності використання коштів допомоги при народженні дитини з висновком щодо продовження виплати цієї допомоги.   Відповідно до Порядку, у разі виникнення обставин, з настанням яких неможливо провести контроль (відсутності заявниці разом з дитиною за вказаним фактичним місцем проживання або реєстрації у зв’язку з виїздом в іншу місцевість на постійне або тимчасове проживання), виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виникли такі обставини, за рішенням управління соціального захисту населення, яке призначило цю допомогу.   Одночасно управління соціального захисту населення повідомляє про те, що ця допомога може бути поновлена, якщо заявниця звернеться з письмовою заявою про поновлення виплати до управління соціального захисту населення не пізніше шести місяців з дня припинення виплати допомоги.   Заявникам, яким призначена допомога при народженні дитини, необхідно повідомляти управління соціального захисту населення про зміну фактичного місця проживання або реєстрації для запобігання випадків припинення цієї допомоги.

Новини Черкас

Loading...



Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]