Последние новости Черкасс

З початку року у місті встановили зо два десятка нових люків зливової каналізації

На вулицях Черкас сьогодні відкритими стоять 28 люків (більшість – зливової каналізації) та 8 – дощоприймачів, що є результатом активності шукачів металу. Проте і досі правоохоронні органи не знайшли жодного крадія.   Натомість міська влада Черкас розглядає варіанти закриття відкритих  люків кришками та решітками з матеріалів, які мають низький вміст металу, та будуть нецікавими для мисливців за металобрухтом. А також встановлення на них спеціальних антивандальних кріплень.
 
Начальник управління вуличної інфраструктури департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Сергій Отрешко зауважує, що  вартість спеціальних люків з вмонтованими антивандальними кріпленнями коштуватиме дорожче, аніж звичайні. Проте з більшою вірогідністю можна стверджувати, що такі люки прослужать  громаді Черкас  значно довше, аніж їх попередники.

З початку року у місті встановили зо два десятка нових люків зливової каналізації

  – Приміром, за жовтень 2013 року на розв’язці доріг по вул. Лісова, що в мікрорайоні «Луначарський» у Черкасах, довелось втретє (!) встановлювати новий люк. Аналогічна ситуація була і на Замковому узвозі, де за останній час решітку зливової каналізації викрадали  чотири рази. При цьому – не завариш же її намертво. Оскільки комунальники не матимуть доступу до розчищення колодязів від сміття. Тоді як при сильних зливах це може спровокувати скупчення дощових потоків. Тож ми розглядаємо варіанти встановлення спеціальних кріплень, аби уберегти від вандалів міські решітки та люки, – розповів Сергій Володимирович.   А також акцентував на небезпеці від відкритих  люків, що може призвести до травмування і навіть до загибелі людей.   –  Крадії решіток та люків  здають їх на металобрухт за мізерні кошти. Але найгірше те, що такими діями вони наражають на небезпеку містян, – наголошує Сергій Отрешко.   З огляду на це, у цьогорічному бюджеті міста та Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Черкас закладені кошти на закупівлю нових антивандальних люків та решіток зливової каналізації.   Зокрема, 18 таких люків вже встановлені на дорогах Черкас.   – Проте, зважаючи на те, з якою активністю шукачі швидкої наживи викрадають металеві решітки та люки з міських шляхів, час від часу доводиться спостерігати небезпечні ситуації у нашому місті. Про кожен  випадок фіксування відкритих люків чи решіток жителі Черкас інформують оперативну службу міськвиконкому 1505. Після чого – на вказане місце виїжджають відповідні служби для реагування, – розповів Сергій Володимирович.   За його словами, у Черкасах окрім люків зливової каналізації, якими опікується КП «ЧЕЛУАШ»,  є ще підвідомчі люки – ідентичні за формою – у «Черкасигаз», КП «Черкасиводоканал», «Укртелеком» та КП «Черкаситеплокомуненерго» та Черкаська ТЕЦ.   
Аби в майбутньому захисти цілісність решіток та кришок люків від вандалів,  нині розглядаються варіанти встановлення їх з композитних матеріалів.
 

Новини Черкас

Loading...



Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]