Последние новости Черкасс

У Черкасах мікрорайон «Соснівка» опалюється на … качанах

Цього року єдина в Черкасах біокотельня КП «Черкаситеплокомунерго», що по вул. Менделєєва,5,   почала застосовувати у своїй роботі новий вид палива – кукурудзяні качани. Їх підприємство закуповує у сільгоспвиробників по ціні близько трьохсот гривень за тонну. Це, до речі, дешевше навіть аніж коштує традиційне біопаливо – дерев’яна щепа.   Директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Микола Кушнір розповів, що котельна по вулиці Менделєєва,5 у 2011 році була реконструйована та переобладнана  для роботи  на біопаливі за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Раніше ж вона працювала на природньому газу.  

У Черкасах мікрорайон «Соснівка» опалюється на … качанах

Після реконструкції коефіцієнт корисної дії біокотла складає 86 відсотків. Тоді як загальна річна економія блакитного палива при його експлуатації  становить 1,6 мільйона кубів.  

  – Ця котельня після реконструкції  працює третій опалювальний сезон на біопаливі. Використовується дерев’яна щепа і відходи сільського господарства. За два роки експлуатації  котельня повністю окупила себе. Вартість цього проекту 8,4 мільйонів гривень. З них 7,7 мільйонів – фінансування ЄБРР і близько 700 тисяч гривень – кошти підприємства, – розповів Микола Іванович.
Котельня складається із сховища біопалива, транспортної системи і безпосередньо біокотла. В основному вона опалює бюджетну сферу медичних закладів,  розташований у мікрорайоні Соснівка: онкодиспансер, обласну лікарню, кардіоцентр та частково – житлові будинки.  

 

новости черкассы

Loading...



Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]