Последние новости Черкасс

Учні Черкаської дитячої школи мистецтв підкорили Європу

Фортепіанний дует Черкаської дитячої школи мистецтв у складі Анни Шкірьової та Єлизавети Лук’яненко підкорив Європу. Юні музиканти завоювали призове ІІІ місце на престижному конкурсі в Іспанії – Х ювілейному Міжнародному конкурсі піаністів. Конкурс проходив із 30 січня по 2 лютого 2014 року в іспанському місті Уеска.  

  У конкурсі брали участь юні піаністи з Росії, України, Монголії та Іспанії. Журі представляли професори з Московської державної консерваторії ім. П.Чайковського (Дмитро Людков), Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка (Олег Рудницький), Монгольської національної консерваторії (Сайя Сангідорі, Тунгалаг Чадраабал), Музичного центру-студії «Чайковський» м. Уески (Річард Азнар). Конкурс проходив по кількох номінаціях: категорія «А» – від 12 років, категорія «В» – до 12 років, категорія «С» – ансамблі.   Україну на конкурсі представляли учні Черкаської дитячої школи мистецтв Шкірьова Анна та Лук’яненко Єлизавета у складі фортепіанного дуету (викладачі – Олена Талан та Лариса Денющенко). Юні піаністки неодноразово перемагали в обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Лише за один рік вони зайняли чотири призових місця. На конкурсі в Іспанії дівчата змагалися з учнями музичних шкіл-десятирічок при консерваторіях і виглядали на досить високому рівні.  

  Як розповідають наші учасниці, під час конкурсу панувала світла, доброзичлива атмосфера. Для його учасників було підготовлено культурно-екскурсійну програму в Арагону. Чотири дні в Іспанії для наших учасників пролетіли непомітно. Х ювілейний Міжнародний конкурс піаністів відлунав пишним гала-концертом у стінах Музичного центру-студії «Чайковський» м. Уески, в якому наші учениці вразили слухачів  своїм виступом і викликалися на біс.  

  – Ми щиро вдячні корпорації «Богдан» та особисто її президенту Олегу Свинарчуку за фінансову підтримку, Музичному центру-студії «Чайковський» м. Уески за теплий прийом та Річарду Азнару за запрошення на конкурс, активну допомогу в організації поїздки Олегу Рудницькому, – зазначає директор Черкаської дитячої школи мистецтв Наталія Комарова.   Цей музичний конкурс став знаковою подією у мистецькому житті юних музикантів і подарував нам нові таланти, які славитимуть Україну. Учасниці дуету привезли безліч незабутніх вражень від поїздки в Іспанію. І, як кажуть самі дівчата, зробили важливий висновок: доля любить тих, хто багато працює. Поїздка в Іспанію стала гідною нагородою за їхню старанність та наполегливість у навчанні.  

  – Підтримка дітей державою, меценатами, підтримка дітей батьками, підтримка талановитих дітей громадськістю зробить нашу країну кращою. Адже майбутнє, краще майбутнє нашої країни в руках еліти, в руках талановитих, високопрофесійних, високоосвічених дітей, – резюмує директор  школи мистецтв.

новости черкассы

Loading...





Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]