Последние новости Черкасс

Троє черкащанок отримали звання «Мати – героїня»

84 – річна Марія Волощук (мати шести дітей), 40 – річна  Людмила Гуцало (мати п’яти дітей) та  43 – річна  Оксана Коротченко (мати п’яти дітей)   Указом Президента удостоєні  почесного  звання «Мати – героїня».
Привітав їх з цією подією, вручив відповідні нагрудні знаки  та квіти міський голова Сергій Одарич.
- В нинішні буремні  часи ваш оптимізм і відповідальність є теж подвигом, -звернувся він до жінок. – Адже народжувати, виховувати і пускати в доросле життя дітей, громадян України, — це дуже серйозно і відповідально. І, разом з тим це те, що піднімає дух нації і породжує надію, адже діти – це наше майбутнє»..
З теплими словами вдячності і сльозами на очах звернулися діти та внуки до найстаршої матері – героїні – Марії Григорівни Волощук.
Довідково:   Почесне звання «Мати-героїня» у нашій державі було встановлено у 2005 році з метою посилення уваги до проблем народжуваності зміцнення інституту сім’ї, відзначення кращих матерів, які забезпечують належні умови для всебічного розвитку дітей, зміцнення їх здоров’я і духовного розвитку. Це звання присвоюється жінкам-громадянам незалежної України є найвищою державною нагородою для багатодітних матерів.
 Відповідно до Положення про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України від 28 червня 2001 року №762001, почесним званням України «Мати-героїня» відзначаються жінки, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, враховуючи вагомий особистий внесок у справу виховання дітей у сім’ї, створення умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, за материнську самовідданість, забезпечення умов для повноцінного розвитку здорових, гармонійно розвинутих особистостей, громадян незалежної України.

Новини Черкас

Loading...



Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]