Последние новости Черкасс

Секретар міської ради Віктор Білоусов: «Ситуація з бюджетом міста перебуває під контролем влади»

На сьогоднішній день у бюджеті міста не забезпечено фінансування  ряду захищених статей видатків на суму понад 43,9 мільйонів гривень. Це, зокрема, заробітна плата працівників галузі освіти – 13,3 млн. грн., галузі охорони здоров’я – 27,6 млн. грн., апарату управління – 2 млн. грн. та відсутні видатки на компенсаційні виплати по догляду за інвалідами – 1 млн. грн.   Секретар міської ради Віктор Білоусов наголосив, що відсутність фінансування на оплату праці працівників бюджетних  установ соціально-культурної сфери (куди входять освітяни і медики) є одним із найбільш гострих питань сьогодення.
До речі, на початок цього року у міській казні на виплату заробітної плати бюджетникам не вистачало  63,2 мільйонів гривень. За дев’ять місяців поточного року дефіцит бюджету було зменшено на 19,3 мільйонів гривень.
– Ситуація з бюджетом міста перебуває під контролем влади. Вона складна, але нічим не відрізняється від ситуації, що склалася в інших обласних центрах України,  – наголосив Віктор Федорович.  
За його словами, показники видатків, визначені Мінфіном на 2013 рік, абсолютно не відповідають реальній потребі у витратах,  які пов’язані зі зростанням заробітної плати, тарифів на енергоносії і прогнозованим індексом інфляції.
Вцілому на делеговані державою повноваження Черкасам з держбюджету цьогоріч передбачено 26,3 мільйонів гривень, що на 5,3 відсотка менше, ніж було у 2012 році. 
– Для вирішення зазначеної проблеми необхідно виділення трансферту з державного бюджету  на суму дефіциту, – відзначив Віктор Федорович.
Виконавчим комітетом Черкаської міської ради неодноразово направлялись звернення до обласної державної адміністрації, Міністерства фінансів України, Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України, щодо сприяння у виділенні трансферту з державного бюджету.
За попередніми розрахунками бюджету м. Черкаси необхідно не менше 48,9 млн. грн. на фінансування захищених статей витрат по делегованих державою повноваженнях (з урахуванням прогнозованого недоотримання доходів за грудень 2013 року). Але, на жаль, на сьогоднішній день необхідних ресурсів Черкасам не виділено.
В той же час для  збільшення надходжень до бюджету міська влада Черкас здійснює претензійно-позовну діяльність по орендній платі за землю, а також платі за користування місцями на розміщення зовнішньої реклами та пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою.
Зокрема, за період з травня по вересень 2013 року боржникам направлено близько 90  відповідних повідомлень  на загальну суму майже 2,16 мільйонів гривен. Також до Господарського суду подано на боржників близько 30 позовних заяв на загальну суму майже 2,3 мільйона гривень.
Нині  вирішення відповідних питань перебуває у судовій площині.

новости черкассы






Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]