Последние новости Черкасс

Результати контролю якості атмосферного повітря в Черкасах за листопад цього року

Спостереження за станом атмосферного повітря в місті проводиться Черкаським обласним центром з гідрометеорології. Проведення вимірів специфічних забруднюючих речовин фінансується з міського цільового фонду охорони навколишнього природного середовища. Крім того, гідрометеоцентром контролюються основні речовини, важкі метали та органічні сполуки.
Спеціалістами відділу екології департаменту житлово-комунального комплексу проводиться систематизація та аналіз даних спостережень.
 Систематичні спостереження за вмістом в атмосферному повітрі шкідливих  речовин проводилися  у листопаді на 3 стаціонарних постах (ПСЗ) з періодичністю відбору проб — 4 рази на добу (1.00, 7.00, 13.00,19.00 ), 6 днів на тиждень.
У листопаді  проаналізовано 1726  проби  атмосферного повітря.
В повітрі  міста контролювались 18  шкідливих домішок, а саме:
- основні найбільш розповсюджені речовини: пил, діоксид сірки, діоксид азоту, оксид вуглецю;
- специфічні неорганічні речовини: аміак, оксид азоту, сірководень, сульфати;
- важкі метали: кадмій, залізо, марганець, мідь, нікель, свинець, хром, цинк;
- органічні сполуки: бенз/а/пирен, формальдегід.  

новости черкассы

Loading...





Согласно закону Украины "Про інформаційні агентства" { Вводиться в дію Постановою ВР N 74а/95-ВР від 28.02.95, ВВР, 1995, N 13, ст. 84 } (Інформаційними агентствами згідно з цим Законом є зареєстровані як юридичні особи суб'єкти інформаційної діяльності, що діють з метою надання інформаційних послуг. ) Мы не являемся информационным агенством, а только каталогизируем новости из разных новостных источников. По вопросам можно обращаться на почту [email protected]